zondag 20 januari 2013

Geroerbakte Noedels met vlees Thaise stijl

Heerlijk pittig gerecht, en oh zo makkelijk te maken.

 

Ingrediƫnten (4 personen)

Woknoedels

2 el. wokolie

350 gram Kip of Varkensvlees (in dunne plakjes)

1 ui, fijngesneden

1 wortel, in kleine stukjes

1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden

4 tenen knoflook, fijngesneden

1 rode paprika, in kleine stukjes

4 bosuitjes, in diagonale stukjes

Koriander (verse) fingesneden

3 el Thaise rode currypasta

2,5 el vissaus

1 el bruine basterdsuiker

1el limoensap

Bereidingswijze

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op het pak net beetgaar. Giet ze af en zet apart.

2. Verhit in een wok de olie en bak de kip of varkensvlees blokjes 2-3 minuten tot het gaar is en zet het apart.

3. Verhit de rest van de olie en voeg de wortelblokjes toe. Na een paar minuten voeg je de ui, peper en knoflook toe en roerbak nog ca 1 a 2 minuten.

4. Voeg nu de currypasta toe en wok dit zo'n minuutje mee en doe dan het vlees terug in de wok samen met de parika. Voeg de vissaus, limoensap, en suiker toe.

5. Als alles nu goed warm is en de juiste gaarheid heeft voeg je de noedels toe en daarna de bosui.
Warm alles lekker door.

6. Vlak voor het opdienen voeg je de koriander toe.

Tip: Dit gerecht is zelfs lekker zonder vlees en kan wellicht ook wel met een stevige vis bereid worden. Alleen moet je die pas later vlak voor de noedels toevoegen en even meekoken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten