zaterdag 5 januari 2013

Pappardelle met Kogelbiefstuk


In de serie comfortfood

 

Ingrediƫnten (2 personen)

2 biefstukjes

roomboter

olijfolie

1 el verse tijm

50 a 75 gr pancetta

2 sjalotten in ringetjes of gesnipperd

3 tenen knoflook fijn gesneden

25 ml rode port (1 glas)

100 gr mascarpone

200 gr pappardelle

geraspte parmezaanse kaas

zout en peper


Bereidingswijze

1. Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen. Dep ze droog en zout ze. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de boter en bak de biefstukjes ca. 2 minuten aan beide kanten bruin. Leg de biefstukjes 10 minuten in de voorverwarmde oven (na 5 minuten even de biefstukjes omdraaien).
Na de 10 minuten haal je de biefstukjes uit de oven en laat je hem rusten onder aluminium folie.

2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt zout toe en eventueel olijfolie en kook de pappardelle al dente.

3. Terwijl de pasta kookt bak je de in blokjes gesneden panchetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten, knoflook en tijm ca. 2 minuten mee. Voeg de port toe en laat alles nog zo'n 2 minuten koken. Voeg dan de mascarpone toe en laat dit zachtjes koken tot er een mooie saus ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

5. Giet de pappardelle af en doe de pasta terug in de pan.

6. Schep de biefstuk en de saus door de pasta en verdeel dit over de borden.
Strooi er eventueel een nog een beetje geraspte parmezaanse kaas overheen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten