zaterdag 26 januari 2013

Vis uit de Tajine met couscous en wortelsalade






 

As seen on TV!

gemakkelijk te maken.

 

Ingrediƫnten (2 personen)

2 platvis filets (in dit geval Grietfilet maar bv scholfilet kan ook)

2 knoflooktenen, fijn gesneden

2 el. olijfolie

2 tl. Harissa

1 ingemaakte citroen

1 citroen

couscous

bosje verse munt

bosje verse koriander

Bospeen of winterwortel

1 mandarijn

handje olijven

2 ansjovis filets (uit blikje)

Peper, zwarte, gemalen

Zeezout

gepelde tomaten uit blik of passata

sesamzaad


Bereidingswijze

1. Doe de knoflook de ansjovis, de olijven en twee theelepels harissa in Tajine en scheur de ingemaakte citroen in stukjes en voeg die ook toe en bak dit eventueel met een beetje olijfolie aan.


2. Als alle geuren vrijkomen voeg je de tomaten of passata toe en laat de tomaten stuk koken en de saus iets indikken.

3. Ondertussen breng je water aan de kook en neem een halve mok couscous en doe die in een schaal.
Giet daar een hele mok kokend water bij. Doe met een snuf zout een halve citroen in de schaal en de steeltjes van de munt. Dek de schaal af met een deksel en laat zo'n 10 minuten staan.

4. Neem nu de vis filets en zout die licht en bestrooi ze met wat fijn gesneden koriander. Rol de filets op en leg ze in de tomaten saus in de Tajine, het is niet erg als ze niet helemaal onder staan.
Laat de vis zo'n 10 minuten garen op laag vuur in de Tajine.

5. Doe nu de wortel in de keukenmachine en rasp ze. Meng de geraspte wortel in een kom met de fijngesneden munt, de een in stukjes gesneden mandarijn en wat olijfolie en het sap van de halve citroen.

6. In een klein koekepannetje rooster je voorzichtig de sesamzaadjes en deze doe je over de wortelsalade.

7. Verwijder de halve citroen en de munt steeltjes uit de couscous en roer deze door.
Kijk of de vis klaar is en dien alles op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten