vrijdag 1 maart 2013

Kloostersoep met vis

Een Simpele Italiaanse Kloostersoep

 

Ingrediƫnten (4 personen)

2 knoflooktenen

olijfolie

2 bleekselderijstengels

1 kleine ui, fijngesneden

450 gr verse witvisfilet (schelvis, wijting of kabeljauw afh van het seizoen)

2 el grofgesneden platte peterselie

350 gr rijpe tomaten of uit blik

1 liter kippebouillon

3 eieren

40 gr parmigiano reggiano, geraspt

170 gr dobbelsteentjes knapperig brood, ciabatta

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een diepe pan en bak de ui, knoflook en selderij in 10-12 min goudbruin op middelhoog vuur.

2. Voeg de vis en de peterselie toe, en breng op smaak met witte peper en zout.

3. Bedek de vis met de tomaten en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken, tot de vis zacht en gaar is.

4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

5. Breng opnieuw op smaak met peper en zout en pureer met de staafmixer of blender.
Zeef de soep eventueel.

6. Breek de eieren in kluts ze goed door elkaar met een vork. Voeg de parmigano toe schenk de hete soep over het ei-kaasmengsel en roer goed door.

7. Bak het brood in olijfolie goudbruin en verdeel over de borden.
Schep de soep op de gebakken broodstukjes en serveer direct.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten