vrijdag 24 mei 2013

Frittata met Asperges

  Een heerlijk lunchgerecht of een licht diner.


Ingrediƫnten (4 personen)

1 pond asperges

boter

zout en peper

6 eieren

bosje bladpeterselie

flinke hand geraspte Parmezaan

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller, snijd het houterige kontje eraf en snijd de stelen in dunne plakjes. Houd de topjes apart.
Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en bak de plakjes asperge een paar minuten op hoog vuur, het vocht dat vrijkomt moet even verdampen. Bestrooi met een beetje zout en peper en laat afkoelen.
Zet de grill aan.
Klop de eieren los met wat zout en peper, roer de fijngesneden peterselie en de aspergeplakjes erdoor en een handje geraspte Parmezaan.
Smelt een klont boter in een pan met anti-aanbaklaag, wanneer de boter net begint te bruisen het eiermengsel erin gieten. De pan een beetje heen en weer bewegen zodat alle vulling mooi verdeeld is, de aspergetopjes erop verdelen, deksel op de pan en 10-15 minuten op laag vuur laten garen. Zodra het eiermengsel gestold is maar de bovenkant nog vloeibaar de pan een paar minuten onder de hete grill zetten. De bovenkant moet alleen even stollen en mag niet bruin worden.
Laat de frittata op een bord glijden en verdeel in punten als een taart. Warm of op kamertemperatuur is het lekkerst. Heerlijk als lunch met een salade of op een broodje en ideaal voor een picknick.
Een frittata moet, net als een tortilla, aan beide kanten gebakken worden. Dat gaat makkelijk onder de grill maar als je die niet hebt kun je de frittata, wanneer het eiermengsel aan de onderkant is gestold draaien. Dat gaat het makkelijkst door een passend bord of deksel op de pan te leggen, de pan te keren en de frittata in de pan terug te laten glijden.
Lekker met een stokbroodje en/ of een groene salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten