donderdag 22 augustus 2013

Pasta Pommodori

  Heerlijk simpel en toch gezond

Ingrediƫnten (2 personen)

3 kleine Merguez worstjes

1 blik gepelde tomaten

 halve rode paprika

Halve winterwortel

1 Ui

4 tenen knoflook

1 middelgrote Spaansepeper/ of een kleine gedroogde

Peterselie

Parmezaanse kaas

verse citroensap

Pijnboompitten

1 glas witte wijn

3 ons gedroogde pasta (spaghetti of tagiatelli)


Bereidingswijze

1. Snij alle groente in kleine blokjes, snipper de knoflook, ui en peper en snij ook de peterselie fijn.
De worstjes snij je ook in dikke plakjes,

2. rooster in een koekepannetje de pijnboompitten en verhit in een hapjespan of wok olijfolie.
Bak hierin de wortel tot hij zacht begint te worden en voeg dan de ui, knoflook en peper toe en bak die glazig.

3. Voeg nu de worstjes aan het ui-wortel mengsel toe en bak ze tot ze bruin zijn.

4. Als de worstjes bijna gaar zijn voeg je de paprika blokjes toe en bak deze ook even mee.

5. Blus dit af met de witte wijn en als de alcohol verdampt is gaat ook het blik gepelde tomaten in de pan en kook je deze stuk zodat er een saus ontstaat.

6. Zet nu een pan met water op als deze kookt zout je het water en kook je de pasta voor de aangegeven tijd en giet je de pasta af.

7. Rasp ondertussen je kaas.

8. Mocht de saus te dik worden voeg dan wat van het pasta kookvocht toe.

9. Roer als de pasta bijna klaar is een gedeelte van de kaas en peterselie door de saus en breng deze verder op smaak met peper en zout.

10. neem twee voorverwarmde diepe borden en schep daarin de pasta en daarbovenop de saus en garneer met peterselie, kaas en pijnboompitten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten