zaterdag 9 november 2013

Paddenstoelen tagliatelle met eendenborst



Ingrediƫnten (2 personen)

  • 200 gr Paddenstoelen (melange)
  • Salie
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml witte wijn
  • peper
  • zout
  • 2 eendenborstjes
  • 300 gr Tagliatelle

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook en bak die in de olijfolie glazig voeg dan de fijn gesneden salie toe.
Snijdt de paddenstoelen in niet al te kleine stukjes en voeg die bij het ui, knoflook salie mengsel en bak zo'n 4 minuten mee. Voeg dan de witte wijn toe en laat dit iets inkoken. Daarna voeg je de slagroom toe en ook dit iets in laten koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Ondertussen kook je de tagliatelle. De eendenborstjes op kamertemperatuur dep je droog met een keukenpapier en zout ze aan beide kanten. Verhit een pan zonder boter of olie en als deze goed heet is leg je de eendenborstjes op de velkant in de pan. Het vet van de eend zal nu smelten en na ca 8 minuten draai de borstjes om en bak je ze nog zo'n 3 minuten voor rose. Meer doorbakken dus iets langer. Haal de eendenborstjes uit de pan en laat onder een aluminium folie even rusten. ondertussen meng je de pasta door de paddenstoelen. Trancheer de eendenborstjes en dien alles op. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: zonder eendenborst ook lekker dan kun je eventueel blokjes spek of pancetta meebakken of met een biefstukje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten