zaterdag 21 december 2013

Kruidige wildstoof met bier en bruine suiker

De uitgesproken smaak van het wild past prima bij de zoete smaak van deze stoof. De gebakken paddenstoelen geven een hartig accent aan het gerecht.

Ingrediënten  voor 6 personen

1 kg iets doorregen hertenvlees (poulet) in blokken gesneden
40 gr bloem
100 gr boter
500 gr uien, in ringen
30 gr donkerbruine basterdsuiker
300 ml donker bier (leffe bruin)
400 ml runder- of wildfond
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1 steranijs
400 gr gemengde paddenstoelen
2 cm gemberwortel, geraspt


Bereidingswijze

Wentel de vlees blokjes in een kom door de bloem en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit 25 gr boter in een braadpan en bak de helft van het vlees in ca 3 minuten rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en bak de andere helft op dezelfde manier. Schep het vlees uit de pan en voeg een lepel boter toe en bak de uienringen op een matig vuur ca 10 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Doe het vlees terug in de pan met de suiker, bier, fond en specerijen.
Breng het tegen de kook aan en laat op een laag vuur ca 1,5 uur sudderen of tot het vlees mals is.
Voeg eventueel wat water, bier of bouillon toe als het te droog dreigt te worden.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen in ca 5 minuten gaar.
Bestrooi ze tijdens het bakken met zout, peper en de geraspte gember. Voeg ze toe aan de stoof ik doe dat op het laatst om de paddenstoelen nog een bite te laten houden.

Lekker met aardappelpuree en geroosterde groenten.

Je kunt het hertenvlees ook vervangen voor wild zwijn of runderstoofvlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten