zondag 8 maart 2015

Gebakken kabeljauw met doperwtenpuree en oerwortels


Weekmenu maandag
 een simpele maar smakelijke maaltijd klaar in een handomdraai.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 keer 160 gram kabeljauw
  • 200 gram knolselderij in blokjes
  • 100 gram aardappel, geschild in blokjes
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 3 gekleurde oerwortels
  • olijfolie
  • Tijm
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Zet de knolselderij samen met de aardappel op in een ruime pan met wat zout. Kook ze gaar en giet af. Bewaar het vocht! Doe ze in een keukenmachine.
  2. Spoel onder een warme kraan de doperwten op temperatuur en doe ze ook in de keukenmachine samen met de crème fraiche. Draai alles door en voeg eventueel vocht toe als het te droog is. Met een staafmixer mag natuurlijk ook.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit je oven voor op 220 graden.
  5. Schil de wortels en snij er lange dunne stengels van. Leg ze op een bakplaat met papier en besprenkel met olijf olie, sap van een sinaasappel, zout en peper. Rooster ze in de oven tot ze kleuren en beetgaar zijn.
  6. Haal de kabeljauw 15 minuten voordat je gaat bakken uit de koelkast. Laat een goede vispan warm worden op het vuur met een beetje olijfolie. Leg de vis op de huid in de pan. Zet het vuur op 25% en laat de vis rustig bakken. Neem hier de tijd voor zodat de huid krokant wordt. Draai de kabeljauw op het laatste moment even om. Zorg dat de kabeljauw glazig is en niet te gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten