zondag 8 maart 2015

zuurkoolquiche met zalm en lente-ui


Weekmenu donderdag
 erg lekker en simpel en als dit gerecht in de oven staat bereid je alvast de maaltijd voor de vrijdag voor.

Ingrediënten (4 personen)

   1rol vers bladerdeeg* (270 g)
  
500 g verse zuurkool, uitgelekt
   300 g zalmfilet, in reepjes
   4 eieren
   200 ml slagroom
   250 g münster-kaas**
  
2 lente-uitjes, in ringetjes
   ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verdeel de zuurkool en de zalmreepjes over de deegbodem. Verdeel daarover de lente-uiringen.
Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Je kunt de kaas ook raspen nadat je ‘m eerst 1-2 uur in de diepvries stevig hebt laten worden. Breng op smaak met peper en weinig zout (de zalm is al zout) en schenk over de zuurkoolvulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. goudbruin en gaar.

* Vers bladerdeeg aan de rol kun je van o.a. het merk tante Fanny kopen bij diverse supermarkten. Of gebruik 6 plakjes diepvriesbladerdeeg en rol die uit ter grootte van je quichevorm.
** Münsterkaas is bij de supermarkt te koop, het is een zachte roodkorst kaas van koemelk, met een sterke geur en heerlijke smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten