zondag 20 november 2016

Pepernoten


 Pepernoten
Makkers, staakt uw wild geraas

 

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel (of bloem met 3 theelepels bakpoeder)
125 gr donkerbruine basterdsuiker
100 gr koude harde boter
6 el melk
4 tl speculaaskruiden
Snuf zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 gr. (hetelucht) Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.
Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingredienten.
Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten af in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten